Džemat Mahala

Brojač posjeta

174255
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
1402
96
1774
479
1677
2967

Mektebska nastava

Prijava džematlije

 JAVNI POZIV ZA ZAVRŠETAK LIMARSKIH RADOVA NA DŽAMIJI U MAHALI

Dokumentacija vezana za javni poziv može se pogledati ovdje.

P O Z I V

džematlijama džemata Mahala

Mole se sve džematlije koje poznaju neku firmu ili zanatsku radnju koja se bavi limarskim radovima, da istu obavijeste o ovom javnom pozivu kako bi smo postigli što povoljnije uslove i što manju cijenu za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali, te se time odgovorno odnosili prema džematskim novčanim sredstvima u džematskoj blagajni. Također, mole se džematlije boljeg imovnog stanja da podrže ovu akciju svojim doborovljnim novčanim prilozima, a koje mogu uplatiti kod blagajnice džemata Dedić Remze (tel. 032 / 785 - 340). Džematlijama koje prilože 50 KM ili više biće uručena zahvalnica od strane džematskog odbora. Džematlije koje su učestvovale u akciji biće objavljene prezimenom i imenom (ako žele) na web prezentaciji džemata Mahala.

DŽEMATSKI ODBOR

 

Direktni poziv putem SMS poruke (Ako ste zainteresovani za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali u Brezi posjetite web prezentaciju www.dzemat.info i informisite se o detaljima javnog poziva. Najpovoljniji ponuđač biće izabran na osnovu usvojenih kriterija, te time imate garanciju za fer učešće u izboru najpovoljnije ponude.) upućen je sljedećim limarima koji imaju svoj oglas na oglasnom portalu olx.ba (pik.ba):

LIMARI U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU POGLEDATI OVDJE
 Limar 1  Pogledati ovdje
 Limar 2  Pogledati ovdje
 Limar 3  Pogledati ovdje
 Limar 4  Pogledati ovdje
 Limar 5  Pogledati ovdje

 

LIMARI U SARAJEVSKOM KANTONU POGLEDATI OVDJE
 Limar 1  Pogledati ovdje
 Limar 2  Pogledati ovdje
 Limar 3  Pogledati ovdje
 Limar 4  Pogledati ovdje

Direktni poziv putem SMS poruke (Ako ste zainteresovani za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali u Brezi posjetite web prezentaciju www.dzemat.info i informisite se o detaljima javnog poziva. Najpovoljniji ponuđač biće izabran na osnovu usvojenih kriterija, te time imate garanciju za fer učešće u izboru najpovoljnije ponude.) i putem e-maila upućen je sljedećim limarima koji imaju svoju web prezentaciju ili web oglas:

LIMARI POGLEDATI
 Limar 1  Pogledati ovdje
 Limar 2  Pogledati ovdje
 Limar 3  Pogledati ovdje

 

 

 

Na sjednici džematskog odbora održanoj 14.08.2016. godine donesena je odluka da se završe limarski radovi na džamiji u Mahali, te se na osnovu donesene odluke raspisuje

JAVNI POZIV

za dostavu ponuda za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali

 

Limarski radovi koje je potrebno uraditi na džamiji u Mahali su:

  1. Izrada i postavljanje horizontalnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) oko cijelog kubeta
  2. Izrada i postavljanje vertikalnih slivnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) od gornjeg kubeta naniže
  3. Izrada i postavljanje, zajedno sa horizonalnim olucima i vertikalnim slivnim olukom do zemlje od obojenog lima, pokrivke na sporednom ulazu u džamiju

Dodatne informacije o radovima kao i obrazac na kome se može dostaviti ponuda za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali mogu se preuzeti kod Dedić Seada (tel. 032 / 785 - 340). Elektronski obrazac za prijavu može se preuzeti ovdje.

Ponudu treba dostaviti najkasnije do 24.08.2016. godine putem pošte u dobro zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom:
“NE OTVARAJ, PONUDA ZA LIMARSKE RADOVE!”
na adresu: DŽEMAT MAHALA, ALIJE IZETBEGOVIĆA BR. 20, 71370 BREZA.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Izbor najpovoljnije ponude obaviće se u petak, 26.08.2016. godine u džamiji u Mahali nakon džuma-namaza. Ponuđači koji dostave svoju ponudu kao i zainteresovane džematlije džemata Mahala imaju pravo prisustva sjednici džematskog odbora na kojoj će se birati najpovoljniji ponuđač. Cijena, reference, garantni rok radova i rok završetka radova su kriteriji na osnovu kojih će biti izabrana najpovoljnija ponuda. Na osnovu bodovanja vršiće se rangiranje firmi. Ukupan broj bodova je 100. Kod dodjeljivanja bodova najpovoljnija firma za najnižu cijenu dobija 70 bodova, a svakoj narednoj firmi za veću cijenu umanjuje se po 7 bodova. Kod garantnog roka, referenci i roka završetka radova najpovoljnijim firmama dodjeljuje se po 10 bodova, a svakoj narednoj firmi po slabijoj povoljnosti ponude umanjuje se po 1 bod. Firma sa najvećim zbirom bodova po osnovu četiri naznačena kriterija smatraće se najpovoljnijim ponuđačem. U slučaju istog broja bodova daje se prednost firmi sa područja općine Breza.

 

SLIKOVNI PRIKAZ LIMARSKIH RADOVA KOJE JE POTREBNO URADITI NA DŽAMIJI U MAHALI:

1. Izrada i postavljanje horizontalnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) oko cijelog kubeta

 

 

 2. Izrada i postavljanje vertikalnih slivnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) od gornjeg kubeta naniže

 

 

3. Izrada i postavljanje, zajedno sa horizontalnim olucima i vertikalnim slivnim olukom do zemlje od obojenog lima, pokrivke na sporednom ulazu u džamiju

 

Medžlis Islamske zajednice Breza uputio je obavijest o bajramu i Danu šehida

SVIM DŽEMATIMA NA PODRUČJU MEDŽLISA

Po takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH

prvi dan ramazanskog bajrama je u utorak 05.07.2016. godine

 

Sabah namaz će se klanjati u 04:30 sati

Bajram namaz će se klanjati u 05:48 sati

 

 

Read more ...

U subotu, 13. februara 2016. godine nakon jacije-namaza, u džematu Mahala, organizovana je večer Kur’ana sa polaznicima mektebske nastave džemata Mahala i Bulbulušići, a koji su ostvarili najbolje rezultate iz učenja Kur’ana na nivou džemata Mahala i Bulbulušići.

Read more ...

Medžlis islamske zajednice Breza je u džamiji u Mahali, poslije podne namaza organizovao ženski mevlud. Mevlud je proučen u povodu mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s. Izvođači programa bile us Muallime Medžlisa Islamske zajednice Breza, gdje su prigodnim mevludskim programom i učenjem ilahija o Muhammedu a.s. podsjetile sve prisutne na značaj i ulogu Posljednjeg Božijeg poslanika u životima vjernika.

Read more ...

Mujezin džemata Mahala i trenutni zamjenik imama džemata Mahala Botić-ef. Amrudin jutros nakon klanjanja sabah-namaza zajedno sa džematlijama proučio je Kelime-i-Tewhid. Vrijeme do Bajram-namaza upotpunjeno je učenjem odlomaka iz Kur'ana. U okviru bajramske hutbe Botić-ef. je pročitao hutbu reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića upućenu svim muslimanima Bošnjacima širom BiH i dijaspore. Iz hutbe izdvajamo riječi reisu-l-uleme koje je Botić-ef. prenio prisutnim džematlijama:

Read more ...

Kako bi smo uzeli mišljenje što većeg broja džematlija na sastanku džematskog odbora odlučili smo da izvršimo anketiranje. Aktivnost anketiranja sproveli smo u nekoliko faza:

Read more ...

POŠTOVANE DŽEMATLIJE DŽEMATA MAHALA, ESSELAMU ALEJKUM!

Obično se kaže da čovjek snuje, a da Uzvišeni Bog određuje. Tako smo i mi kao džematski odbor planirali (snovali) završiti najavljenu anketu do ramazanskog Bajrama, ali u tim svojim planovima nismo uspjeli iako smo tako najavljivali. Nadamo se da nam nećete uzeti za zlo što smo se precijenili u svojim mogućnostima i nadamo se da nam se takvi propusti neće dešavati u budućnosti.

Read more ...

Dana, 24.07.2015. godine nakon džuma-namaza podijeljen je anketni upitnik svim prisutnim džematlijama.

Zbog nedostatka prostora na papirnom upitniku, ovdje na web prezentaciji džemata Mahala, dajemo obrazloženja za pitanja iz anketnog upitnika.

Read more ...

Subcategories