Džemat Mahala

Brojač posjeta

152136
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
53
391
716
739
716
3762

Mektebska nastava

Prijava džematlije

 JAVNI POZIV ZA ZAVRŠETAK LIMARSKIH RADOVA NA DŽAMIJI U MAHALI

Dokumentacija vezana za javni poziv može se pogledati ovdje.

P O Z I V

džematlijama džemata Mahala

Mole se sve džematlije koje poznaju neku firmu ili zanatsku radnju koja se bavi limarskim radovima, da istu obavijeste o ovom javnom pozivu kako bi smo postigli što povoljnije uslove i što manju cijenu za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali, te se time odgovorno odnosili prema džematskim novčanim sredstvima u džematskoj blagajni. Također, mole se džematlije boljeg imovnog stanja da podrže ovu akciju svojim doborovljnim novčanim prilozima, a koje mogu uplatiti kod blagajnice džemata Dedić Remze (tel. 032 / 785 - 340). Džematlijama koje prilože 50 KM ili više biće uručena zahvalnica od strane džematskog odbora. Džematlije koje su učestvovale u akciji biće objavljene prezimenom i imenom (ako žele) na web prezentaciji džemata Mahala.

DŽEMATSKI ODBOR

 

Direktni poziv putem SMS poruke (Ako ste zainteresovani za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali u Brezi posjetite web prezentaciju www.dzemat.info i informisite se o detaljima javnog poziva. Najpovoljniji ponuđač biće izabran na osnovu usvojenih kriterija, te time imate garanciju za fer učešće u izboru najpovoljnije ponude.) upućen je sljedećim limarima koji imaju svoj oglas na oglasnom portalu olx.ba (pik.ba):

LIMARI U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU POGLEDATI OVDJE
 Limar 1  Pogledati ovdje
 Limar 2  Pogledati ovdje
 Limar 3  Pogledati ovdje
 Limar 4  Pogledati ovdje
 Limar 5  Pogledati ovdje

 

LIMARI U SARAJEVSKOM KANTONU POGLEDATI OVDJE
 Limar 1  Pogledati ovdje
 Limar 2  Pogledati ovdje
 Limar 3  Pogledati ovdje
 Limar 4  Pogledati ovdje

Direktni poziv putem SMS poruke (Ako ste zainteresovani za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali u Brezi posjetite web prezentaciju www.dzemat.info i informisite se o detaljima javnog poziva. Najpovoljniji ponuđač biće izabran na osnovu usvojenih kriterija, te time imate garanciju za fer učešće u izboru najpovoljnije ponude.) i putem e-maila upućen je sljedećim limarima koji imaju svoju web prezentaciju ili web oglas:

LIMARI POGLEDATI
 Limar 1  Pogledati ovdje
 Limar 2  Pogledati ovdje
 Limar 3  Pogledati ovdje

 

 

 

Na sjednici džematskog odbora održanoj 14.08.2016. godine donesena je odluka da se završe limarski radovi na džamiji u Mahali, te se na osnovu donesene odluke raspisuje

JAVNI POZIV

za dostavu ponuda za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali

 

Limarski radovi koje je potrebno uraditi na džamiji u Mahali su:

  1. Izrada i postavljanje horizontalnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) oko cijelog kubeta
  2. Izrada i postavljanje vertikalnih slivnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) od gornjeg kubeta naniže
  3. Izrada i postavljanje, zajedno sa horizonalnim olucima i vertikalnim slivnim olukom do zemlje od obojenog lima, pokrivke na sporednom ulazu u džamiju

Dodatne informacije o radovima kao i obrazac na kome se može dostaviti ponuda za završetak limarskih radova na džamiji u Mahali mogu se preuzeti kod Dedić Seada (tel. 032 / 785 - 340). Elektronski obrazac za prijavu može se preuzeti ovdje.

Ponudu treba dostaviti najkasnije do 24.08.2016. godine putem pošte u dobro zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom:
“NE OTVARAJ, PONUDA ZA LIMARSKE RADOVE!”
na adresu: DŽEMAT MAHALA, ALIJE IZETBEGOVIĆA BR. 20, 71370 BREZA.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Izbor najpovoljnije ponude obaviće se u petak, 26.08.2016. godine u džamiji u Mahali nakon džuma-namaza. Ponuđači koji dostave svoju ponudu kao i zainteresovane džematlije džemata Mahala imaju pravo prisustva sjednici džematskog odbora na kojoj će se birati najpovoljniji ponuđač. Cijena, reference, garantni rok radova i rok završetka radova su kriteriji na osnovu kojih će biti izabrana najpovoljnija ponuda. Na osnovu bodovanja vršiće se rangiranje firmi. Ukupan broj bodova je 100. Kod dodjeljivanja bodova najpovoljnija firma za najnižu cijenu dobija 70 bodova, a svakoj narednoj firmi za veću cijenu umanjuje se po 7 bodova. Kod garantnog roka, referenci i roka završetka radova najpovoljnijim firmama dodjeljuje se po 10 bodova, a svakoj narednoj firmi po slabijoj povoljnosti ponude umanjuje se po 1 bod. Firma sa najvećim zbirom bodova po osnovu četiri naznačena kriterija smatraće se najpovoljnijim ponuđačem. U slučaju istog broja bodova daje se prednost firmi sa područja općine Breza.

 

SLIKOVNI PRIKAZ LIMARSKIH RADOVA KOJE JE POTREBNO URADITI NA DŽAMIJI U MAHALI:

1. Izrada i postavljanje horizontalnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) oko cijelog kubeta

 

 

 2. Izrada i postavljanje vertikalnih slivnih bakarnih oluka (sa bakarnim kukama 25x5 mm) od gornjeg kubeta naniže

 

 

3. Izrada i postavljanje, zajedno sa horizontalnim olucima i vertikalnim slivnim olukom do zemlje od obojenog lima, pokrivke na sporednom ulazu u džamiju

 

U e-mail komunikaciji sa jednim našim džematlijom koji nam se već prethodno javio, postavljeno je jedno pitanje. Zar nisu svi muslimani na prostoru BiH istodobno i članovi IZ? Ovom prilikom čini nam se za shodno otvoriti rubriku "PITANJA I ODGOVORI" sa ciljem da našim džematlijama pojasnimo ono što i sami znamo. Ne pretendiramo da sve znamo, međutim ako nešto ne znamo potrudit ćemo se da saznamo i našim džematlijama prezentiramo odgovore na postavljena pitanja.

Na postavljena pitanja odgovarat ćemo javno na web prezentaciji našeg džemata, a ne privatno na e-mail adrese džematlija koje postavljaju pitanja. Razlog je taj kako bi i ostale džematlije mogle pratiti postavljena pitanja i odgovore na njih. Time ćemo poštedjeti same džematlije da ne postavljaju ista pitanja, a i sebe da ne moramo više puta odgovorati na ista pitanja.

 

P I T A N J E O D G O V O R
Zar nisu svi muslimani na prostoru BiH istodobno i članovi Islamske zajednice?

U skladu sa članom 26. Ustava Islamske zajednice u BiH (možete pogledati ovdje), "Član Islamske zajednice je njen pripadnik koji prihvati članstvo u Islamskoj zajednici i izvršava propisane obaveze."

Analizom člana 26. Ustava IZ vidi se jasno koja je razlika između člana i pripadnika Islamske zajednice:

U obavezama - član ima obavezu plačanja članarine, a pripadnik nema tu obavezu.

U pravima - član ima pravo da učestvuje u izborima za organe Islamske zajednice i ima pravo da bude pravovremeno obavještavan o radu organa i ustanova Islamske zajednice, dok pripadnik nema ta prava.

ZAKLJUČAK: Svaki član IZ je ujedno i pripadnik IZ, a svaki pripadnik IZ nije ujedno i član IZ. Razlike su u obavezama i pravima što je vidljivo iz člana 26. Ustava IZ. Uz veće obaveze stiču se i veća prava, logično.

 Pogledajte sadržaj e-maila sa pitanjem našeg džematlije.


Hvala na odgovoru... Ja znam da je ovo jedan od velikih poslova i drago mi je da se predsjednik džematskog odbora uhvatio u koštac sa svim mogućim i nemogućim problemima u ovom džematu. Nadam se da će vaš primjer slijediti i ostali džematski odbori kao i sam medžlis oko organizacije i prezentacije urađenih stvari. Zaista nam je u cilju da naša islamska zajednica funkcioniše besprijekorno i da svakim danom se poboljšava i prilgođava datoj situaciji u dobrobiti svih nas. Stvari koje sam pisao u proslom mailu su predložene više kao sveobuhvatno informisanje džemata i džematlija preko ove stranice. Ne bi trebalo biti nista VOJNA TAJNA, ali se slažem i to da džematski odbor treba da odločuje o tim stvarima. Čitajuci ustav IZ u BIH u članu 26. vidim da ima neke dvije kategorije ljudi, kao član i pripadnik Islamske zajednice pa me to malo zbunjuje. Zar nisu svi muslimani na prostoru BIH istodobno i članovi IZ? Neophodna je izrada dokumentacije i registra imovine svakog džemata ponaosob kao i moguća unapređenja i dugoročni planovi (5-10 godina) razvoja džemata i implematacija istog. Džematima se mora prići kao firmi ili udruženju sa nekom strukturom i planskim djelovanjem. Što se tiče pitanja koje sam čitao, a vezani su za tekuće probleme oko mezarja moje lično mišljenje je da bi se problem svih mezarja trebao rješavati na nivou medžlisa (uređenje, parcelacija, proširenje, upravljanje, (rakarska služba i prevoz) i sl.). Hvala na svim informacijama. Esselamun alejkum!

 

 

Samo registrovani korisnici imaju mogućnost da dodaju svoje i vrednuju komentare drugih registrovanih korisnika.